Clicky

K. Cerkelladies Brugge 6 - 1 KSV Rumbeke

Wedstrijd Dames op zondag 12 november 2023 om 13:00

Verslag wedstrijd

Na een mooie 6 op 6 keken de dames van KSVR de tweede in het klassement Cerkelladies in de ogen, de jongste jaren steeds in de top van 1e provinciale te vinden. Deze wedstrijd kondigde zich dan ook heel moeilijk aan voor de dames KSVR.

De thuisploeg begon ook furieus. Na 20 minuten lag de wedstrijd al in zijn plooi en stond het 3-0 voor de groen/zwarten. Spits Santens kreeg aan de 16m te veel ruimte om aan te leggen en de score te openen met een onhoudbaar schot voorbij een kansloze Lore (9'). Op het kwartier zagen we een snelle omschakeling waarbij spelverdeler Denolf aan een rush begon op eigen helft en vervolgens de bal breed legde op de vrijstaande Azomchine, die het leer gemakkelijk in een leeg doel kon werken. Na een nieuwe snelle tegenaanval werd de bal vanop rechts voorgebracht en centraal met enig gefrommel tegen de netten geduwd (3-0). Cerkelladies zat dus al snel op rozen en KSVR moest vooral zien te overleven. Na een gedwongen wissel van hun gekwetste spits Santens kwam KSVR beter in de wedstrijd en kon het ook voor een eerste maal echt dreigen. Op een schot met links van kapitein Lize vanop 18m moest de thuisgoalie een eerste maal goed redding brengen. Vervolgens tikte ze een vrije trap van Axelle vanop de 16m net over. Derde keer was goede keer. Op het halfuur een vrije trap vanop rechts van Flore belandde voor de voeten van Axelle en vanop 11 meter knalde ze de bal voorbij de thuisgoalie. We gingen rusten met 3-1.

De tweede helft begonnen dames KSVR nog volle moed maar al snel weer deze de kiem gesmoord. De kwieke Denolf werkte zich los en met een grondscherend schot in de linker benedenhoek tekende ze voor de 4-1. Kort daarna verdween een prachtig afstandsschot vanop 25 meter van Azomchine over Lore in de winkelhaak. ( 5-1 na 51' ). Tussendoor wel een goede kans voor KSVR via Efleuri, maar die trof het zijnet. De dames van KSVR waren uitgeteld en Cerkelladies controleerde de partij. Verder dan twee pogingen van Axelle telkens na corner kwamen we niet meer. Het was Cerkelladies daar en tegen dat kort na het uur de eindstand vastlegde op 6-1.

De dames KSVR moesten zich de meerdere erkennen in een snediger en technisch sterkere tegenstander

Volgende week wacht ons thuis met de ongeslagen leider Kdns Heule andermaal een heel sterke tegenstander.